søndag den 19. januar 2014

Hvad bruger du natron til?

- og vidste du, at det kan bruges til mange gode ting også?

Forleden faldt jeg over endnu en side, med smarte råd, til blandt andet natron. Det har mange anvendelsesmuligheder, så nu har jeg samlet lidt forskelligt, så du også kan få lidt insight i dets gode egenskaber...

Hvide Bisser:
 Put noget tandpasta på tandbørsten, dyp den i natron og børst dine tænder. Det smager grimt, men det bleger dine tænder en smule. Du kan gøre det før jobsamtalen, byturen eller andre dage hvor du bare vil se godt ud - bare højst et par gange om ugen.

Rengøring: 
Natron neutraliserer og opløser kalk, fedt, sæberester og andre ting som er superirriterende når man gør rent. Du kan derfor med fordel putte natron i spanden når du gør rent, vaske dine grøntsager med natron, putte lidt i fodbadet eller endda blandet lidt i din shampoo. Det gør din hud/hår blødere og renere, det fjerner rester af kemikalier fra grøntsager og hjælper til at opløse fedt og snavs.
Lav en pasta af natron og vand, og brug den til at skure både toilet og rengøre ovnen med. Ovnen skal dog lige opvarmes, og herefter kan pasta og snavs fjernes med en fugtig klud.

Hvis du drysser natron på dine tæpper eller din madras, lader det ligge nogle minutter og derefter støvsuger det op, renser du tæpper og madras. Det fjerner også dårlige lugte, og også fra støvsugeren!

Som lugtfjerner kan du stille en lille skål med natron i køleskabet, og slippe for den der resterfraigår/åbenhamburgryg/godstærkost-lugt, som huserer i mange køleskabet.

Når du rengør din termokande, kan nogle af kaffepletterne være genstridige. Lav en pasta og sæt din termokande i blød. Nu er den nem at rengøre.
Samme teknik kan du bruge på ovnfade med brændte rester, genstridige rester som ikke vil af servicen og er også venlig mod gryder og pander. 

Som du kan høre, er natron ret fantastisk - og endnu bedre - det er også billigt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar